Welk sim only abonnement past het beste bij mij

Welk sim only abonnement past het beste bij mij
Je bent op zoek naar een sim only abonnement en dat is alleen maar gunstig omdat je dan zeker weet dat je niet hoeft te betalen voor een telefoon die je misschien helemaal niet nodig hebt. Met alleen een sim only kaart ben je altijd het goedkoopste uit. Je kunt zelf bepalen of je een prepaid kaartje wil, of eentje met een (goedkoop) abonnement. In dit artikel zal ik een aantal van deze sim only abonnementen toelichten, zodat je daarna eventueel een keuze kunt maken en ook direct kan vergelijken en bestellen.

Laten we beginnen te ontdekken welke telecom aanbieders een sim only abonnement aanbieden. Dit zijn uiteraard de meest bekende aanbieders zoals Vodafone, KPN en T-Mobile. Deze drie richten zich niet uitsluitend op sim only, maar hebben een breed aanbod van telefonie, internet, tv kijken en mobiele telefonie. De ervaringen zijn ook niet altijd even positief te noemen, dit gaat dan in de meeste gevallen over het misgaan van een bestelling. Deze providers maken wel gebruik van goede technologie, dus je kunt er bijna zeker van zijn dat je een goed bereik hebt.

Prepaid

Prepaid sim only is erg handig wanneer je niet veel belt, sms´t en internet. Gebruik je je mobiele telefoon sporadisch buitenshuis, dus zonder wifi, dan zou dit nog een aardige oplossing kunnen zijn. Let wel dat zowel de belminuten en internet het duurste in de hele range van aanbieders is. Bij gemiddeld gebruik betaal je eigenlijk al onevenredig veel. Als voorbeeld kijk ik eens naar wat de HEMA op dit gebied aanbiedt. De tarieven zijn dan als volgt:
Bellen naar vaste nummer €0,12 per minuut
Bellen naar mobiele nummers €0,12 per minuut
Internet per GB maar liefst €307,20!
Je ziet dat het bellen naar vaste en mobiele nummers nog wel meevalt met 12 cent. Kijk je echter naar de kosten van internet, dan schrik je je een hoedje. Waar je normaal met een abonnement voor 1GB een euro of 10 betaalt mag je daar bij de HEMA €307,20 voor aftikken. Ben je dus van plan om buiten je wifi bereik internet te gaan gebruiken, dan is prepaid al heel snel een slecht idee.

Welk abonnement kies ik dan

Afhankelijk van je behoefte voornamelijk wat betreft internet kun je je keuze maken. Hoe meer internet je verbruikt, hoe goedkoper het per GB wordt, let wel goed op bij extreem verbruik. Vooral apps die veel plaatjes laden en video´s direct beginnen af te spelen ben je snel door je verbruik heen. Vooral bij Facebook en Instagram worden naast alle plaatjes die geladen moeten worden ook filmpjes meteen afgespeeld, dat is natuurlijk funest voor je verbruik.

Welke aanbieders zijn er

In Nederland heb je voldoende keus uit aanbieders van een sim only abonnement, dit zijn:
Ben
Vodafone
Hollandsnieuwe
KPN
T-Mobile
Simpel
Simyo
Youfone
Tele2
Telfort
Robin Mobile
Ziggo sim only
Kijk op deze website eens in de categorie Sim Only om goed te kunnen vergelijken wat betreft de kosten en de looptijd. Bij een 2-jarig abonnement betaal je minder per maand dan bij een 1-jarig abonnement. Maar wil je snel weer van een contract af zijn, dan kun je gerust voor 1 jaar kiezen. De verschillen zijn er wel, maar zijn niet erg groot. Tegenwoordig zijn er ook aanbieders waar je per maand kunt opzeggen, dan zit je eigenlijk nergens aan vast. Met deze optie betaal je wel weer iets meer dan wanneer je kiest voor 1- of 2 jaar. De aanbieders waar je per maand kunt opzeggen zijn: Ben, Youfone, Tele2 en Simyo.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.