Nokia Lumia 830

De Nokia Lumia 830 kan gezien worden als het kleine broertje van de Nokia Lumia 930. Hierbij hebben we het niet over de afmetingen van het toestel of van het display, maar meer over de techniek waar de Lumia 830 over beschikt. Dit betekent niet dat de Nokia Lumia 830 niet vooruit te branden is, integendeel. De Lumia 830 is dit jaar nog gekozen tot het beste telecom product in de mid-range. Wat is dan het verschil met de Lumia 930? Wat betreft de processor, display en de camera doet de Lumia 930 het nog net iets beter. Dit zie je dan ook direct terug in de prijzen. Hier zit namelijk normaal gesproken een ruime € 100,- tussen.

De Nokia Lumia 830 beschikt over een 5” HD (1280×720) display met een pixeldichtheid van 296 ppi. Experts zijn erg over dit beeldscherm te spreken en dit komt mede door Nokia’s ClearBlack technologie. Dit is een stukje techniek wat ervoor zorgt dat zwart ook daadwerkelijk wordt weergegeven als zwart. Bij de concurrentie wordt dit vaak donkergrijs vanwege het licht van het LCD scherm. Dit zorgt voor een enorm mooie weergave en dit geldt in het speciaal voor de look van het Windows Phone besturingssysteem. De randen van de Lumia 830 zijn namelijk zwart en de achtergrond is ook in te stellen als zwart waardoor het scherm verder lijkt door te lopen. Dit accentueert het enorm strakke design van de Nokia Lumia 830.

Nokia Lumia 830 – slanke, stijlvolle smartphone met kracht voor waanzinnige prestaties.

Nokia Lumia 830 cameraOndanks dat de Nokia Lumia 930 over een betere camera beschikt, is de camera van de Lumia 830 alsnog vele malen beter dan die van zijn concurrentie. De Nokia Lumia 830 is voorzien van een 10.0 MP frontcamera met autofocus (tweefase opnametoets) en optische beeldstabilisatie met 6 lenzen. Dit klinkt misschien als veel technisch geneuzel, maar dit zorgt ervoor dat de Nokia Lumia 830 in alle omstandigheden in staat is onwijs heldere en scherpe foto’s te schieten. Bewegende voorwerpen, low-light omstandigheden of tegenlicht zijn allemaal geen probleem voor de Lumia 830. In alle gevallen zal het resultaat je keer op keer blijven verassen. Naast het maken van foto’s is de hoofdcamera in staat om in 1080p te filmen met 30fps. Het leuke van de videofunctie is dat de Nokia Lumia 830 door verschillende microfoontjes surround sound weet op te nemen. Dit zorgt voor een nog spectaculairdere herbeleving bij het terugkijken van de video’s.

Specificaties van de Nokia Lumia 830

Processor
Snapdragon 400
Quad core
CPU 1200.0 MHz

Weergave
5” LED display
1280 x 720 schermresolutie
TrueColor (24-bits/16.000)
296 ppi (pixeldichtheid)
Clearblack weergave technologie

Camera
10.0 MP hoofdcamera
Automatische focus
Optische beeldstabilisatie
0.9 MP HD groothoek front camera
1080p/30fps video

Energiebeheer
Batterijcapaciteit: 2220 mAh
Batterijspanning: 3,8 V
Vervangbaar
Maximale standby-tijd: 22 dagen
Draadloos opladen ingebouwd

Geheugen
16 GB intern geheugen
Uitbreidbare geheugenkaart max. 128 GB
MicroSD
1 GB RAM

Afmetingen
Hoogte: 139,4 mm
Breedte: 70,7 mm
Dikte: 8.5 mm
Gewicht: 150 g

Nokia Lumia 830 kopen

Ben je graag in bezit van de beste smartphone uit de mid-range, dan ben je bij de Nokia Lumia 830 aan het juiste adres. Het is een erg snelle smartphone en naar mijn mening één van de mooist vormgegeven Lumia’s ooit. En dit zegt meer over de Nokia Lumia 830 dan over de andere Lumia’s. Daarnaast is de Nokia Lumia 830 van alle gemakken voorzien: een Qualcomm Snapdragon 400 processor, onverwoestbaar Corning Gorilla Glass, ClearBlack display technologie, een 10.0 MP camera met optische stabilisatie en nog veel meer. Sinds kort is de Lumia 830 al verkrijgbaar vanaf € 250,-.

UPDATE: Check nu direct het nieuwste high-end model: Microsoft Lumia 950.

Losse telefoon

mobiel met abonnement

RECENSIEOVERZICHT
Beoordeling
DELEN

2 REACTIES

  1. Als ik foto’s maak met mijn Lumia 830 blijft hij opslaan. Daardoor kunnen er geen bijkomende foto’s genomen worden. Enkel het toestel volledig afzetten kan dit wegwerken. Zo gaan dan de laatst gemaakte foto’s verloren en het duurt ook lang voor hij weer opgestart is. Tot voor 2 maand was dit probleem er niet.
    Weten jullie hiervoor een oplossing?
    Kunnen er ook android apps gedownload worden en hoe?

  2. Ik heb dit toestel nu 4 maanden en hier wordt ik echt niet goed van. De hardware is top, de foto’s zijn erg mooi maar je hebt er niet zoveel aan als de app voor je foto’s constant uit zichzelf afsluit. Het besturingssysteem is erg licht maar te slecht voor woorden. Als je van laadschermen, een vastlopende telefoon en onofficiële apps houdt dan is deze telefoon perfect voor jou! Ik raad aan om het lekker bij Android of IOS te houden.

    Groet Dirk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER