Microsoft Lumia 950

“Als niemand Windows Phones wil produceren, dan doen wij het toch zelf.” Dit is iets wat Satya Nadella (Microsoft’s CEO) kortgeleden zei toen hij bevestigde eind 2015 twee nieuwe flagship Lumia’s op de markt te brengen: de Microsoft Lumia 950 en de Lumia 950 XL.  Dit zijn uiteindelijk ook de eerste twee Lumia’s geworden die met het veelbelovende Windows 10 geleverd worden.

Grappig is dat Microsoft met deze nieuwe high-end Lumia de Microsoft Lumia 940 over slaat. De Nokia Lumia 930 was namelijk de direct voorganger van deze nieuwe Microsoft Lumia 950. Gelukkig kunnen we stellen dat Microsoft ook wat betreft de specificaties grote stappen heeft gezet. De Microsoft Lumia 950 is voorzien van een 5,2 inch 2K display. Met 2K wordt een resolutie van 1440 x 2560 pixels bedoeld. Dit komt neer op een scherm met een PPI (pixel per inch) van 565. Er is nog geen andere smartphone op de markt met een hogere waarde. Het scherm van de Lumia 950 behoort dat ook tot de beste verkrijgbare displays.Microsoft Lumia 950 kleuren

Het is een six-core Snapdragon 808 processor van Qualcomm die de Microsoft Lumia 950 zijn werk laat doen. En snel ook! Dit gaat in combinatie met 3GB
RAM en 32GB aan intern geheugen. De perfecte samenwerking hiertussen zorgt ervoor dat de Lumia 950 is staat is snel processen te verwerken, uit te voeren en op te slaan. Dit allemaal voor een zo goed mogelijke ervaring met je Lumia.

Kijkend naar de hoofdcamera van de Microsoft Lumia 950 is het nog even de vraag of Microsoft deze heeft geüpdated. Het zou een beetje overbodig zijn, aangezien de camera van de Nokia Lumia 930 nog steeds de beste smartphone camera op de markt is. Aan de andere kant heeft Nokia/Microsoft altijd willen excelleren op hun camera’s, dus waarom niet op zoek gaan naar iets nog beters? De Lumia 950 beschikt sowieso over een nieuwe frontcamera. Dit is een 5-megapixel camera geworden.

De meest nieuwe en innovatie features van de Microsoft Lumia 950 zijn Continuum, een irisscanner en een nieuwe USB-poort, namelijk USB Type-C. Om af te trappen met Microsoft’s Continuum, Continuum is een nieuwe functie in Windows 10. Hiermee wil Microsoft het mogelijk maken om jouw met je Lumia 950 een vergelijkbare ervaring te geven als een desktop-ervaring. Dit door een smartphone of tablet aan te kunnen sluiten op een monitor. Je kunt dus je smartphone of tablet, die draait op Windows 10, koppelen aan een extern display om zo op een groot scherm met de desktopversie van Windows 10 te werken. Continuum is een erg veelbelovende functie die zeker zal worden ondersteund op de Microsoft Lumia 950.

Dan de irisscanner. Deze kan worden door middel van infrarood gebruikt om bijvoorbeeld de identiteit van de gebruiker te controleren. Daarnaast is de Lumia 950 voorzien van de nieuwe USB standaard: USB Type-C. Deze zorgt voor een dunner design, snellere communicatie en een bredere ondersteuning. Een bijkomend voordeel is dat de USB Type-C geen onderkant of bovenkant heeft. Je hoeft dus nooit meer te kijken naar hoe je het stekkertje in de Lumia steekt.

Microsoft Lumia 950 specificaties

Specificaties van de Microsoft Lumia 950

Processor
Snapdragon 808
Hecta core
CPU 1800.0 MHz

Weergave
5,2” 2K display
1440×2560 schermresolutie
TrueColor (24-bits/16.000)
564 ppi (pixeldichtheid)
Clearblack / AMOLED

Camera
20.0 MP hoofdcamera
Automatische focus
Optische beeldstabilisatie
5.0 MP HD groothoek front camera
1080p/30fps video

Energiebeheer
Batterijcapaciteit: 3000 mAh
Batterijspanning: 3,85 V
Vervangbaar
Maximale standby-tijd: 12 dagen
USB Type-C

Geheugen
32 GB intern geheugen
MicroSD max. 128 GB
3 GB RAM

Afmetingen
Hoogte: 151,9 mm
Breedte: 78,4 mm
Dikte: 8,1 mm
Gewicht: 165 g

Microsoft Lumia 950 kopen

Mocht je interesse hebben in de Microsoft Lumia 950 geef ik je groot gelijk. Ik denk dat de Lumia 950 een perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar een vernieuwend high-end toestel. De Microsoft Lumia 950 ligt vanaf november 2016 in alle Nederlandse schappen. Ben je opzoek naar een nieuwe smartphone die niet alleen doet wat hij zou moeten doen, maar dagelijks je verwachtingen overtreft? Dan is de Lumia 950 een absolute aanrader! Kijk er alleen eens naar.

Losse telefoon

mobiel met abonnement

RECENSIEOVERZICHT
Beoordeling
DELEN

2 REACTIES

  1. Ik heb ook een Lumia 900 sinds bijna 2 jaar. Ben altijd wel tevreden geweest van de voorganger, de Nokia’s. Echter vind ik dat de batterijduur, die omschreven word tot 12 dagen stand by, absoluut niet voldoet aan de eisen. Bij weinig gebruik moet ik blij zijn dat ik de avond haal zonder tussendoor op te laden. Heb al een keer een nieuwe batterij geplaatst, maar mocht niet baten. Tevens vind ik dat er te weinig apps zijn die op een iPhone of Android wel aanwezig zijn. Ook word Windows te weinig ondersteund bij o.a. alarm, beveiligingscamera’s enz. Zit toch te overwegen om een ander merk telefoon te kopen. Jammer maar helaas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.